Ovo je planeta najsličnija Zemlji

GS
Foto: Telegram

Kepler-452b, fascinantan egzoplanet otkriven od strane NASA-inog Kepler svemirskog teleskopa, privlači pažnju naučnika i entuzijasta svemira.

Nalazi se u orbiti oko zvijezde Kepler-452, slične našem Suncu, a upravo ta sličnost sa Zemljinim sistemom ga čini posebno intrigantnim.

Kepler-452b ima sličnu veličinu kao Zemlja i nalazi se u "obitavanoj zoni" svoje zvijezde, gdje je moguća prisutnost tečne vode. Ovo je ključni faktor koji podstiče razmišljanja o potencijalnoj pogodnosti za razvoj života. Zvijezda Kepler-452 je starija od našeg Sunca, što bi moglo pružiti više vremena za evoluciju života na tom planetu.

Međutim, važno je napomenuti da, iako postoje ove sličnosti, naša saznanja o Kepler-452b su ograničena. Detaljnije informacije o atmosferi i sastavu površine su nepoznate, što čini prognoze o eventualnom životu na ovom planetu čisto spekulacijom.

Kepler-452b nas podsjeća na neistraženu raznolikost egzoplaneta i postavlja pitanja o tome koliko su uslovi slični Zemlji ključni za razvoj života. Dok čekamo nove informacije, Kepler-452b ostaje podsticajan podsjetnik na nepregledne mogućnosti koje svemir ima da ponudi, prenosi Glas Srpske.

———KEPLER 452b VIDEO———-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana