Otkrivene specifikacije Xiaomijevog smartfon Redmi 10

GS
Foto: Ilustracija

Xiaomijev podbrend Redmi predstavlja novi smartfon u srijedu 18. avgusta, a prije toga su "greškom" objavljene njegove specifikacije.

Xaomi je objavio najavni post ranije nego je planirano te ga je ubrzo uklonio, ali to nije promaklo medijima tako da su specifikacije modela Redmi 10 poznate i prije zvaničnog predstavljanja, prenosi portal Kliks.

Redmi linija obično naslijedi neke karakteristike Xiaomijevih flagšip modela, ali se prodaje po nižim cijenama. Redmi 10 nastavlja tu tradiciju, a ponudit će 6,5-inčni FHD+ ekran frekvencije osvježavanja od 90Hz, MediaTek Helio G88 procesor, 4/6 GB RAM-a 64/128 GB interne memorije, četiri stražnje kamere od 50, 8 2 i 2 MP, prednju kameru od 8 MP te bateriju od 5.000 mAh koja podržava 18W punjenje i 9W reverzibilno punjenje.

Senzor za otisak prsta je postavljen bočno, uređaj ima dva zvučnik ai 3,5 mm utor za slušalice, a u pakovanju dolazi u punjač. Smartfon će koristiti Android 11Xiaomijevim MIUI 12,5 softverom.

Ono što će Redmi 10 razligkovati od drugih smarfona je prilično velik modul kamere, kao i Redmi logo na stražnjoj strani. Biće dostupan u tri boje, Carbon sivoj, Pebble bijeloj i Sea plavoj boji.

Zvanično predstavljanje će biti upriličeno 18. augusta, a informacija o cijeni zasad nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana