Koristite Google Chrome? Slažite LEGO kockice online

Agencije
Koristite Google Chrome? Slažite LEGO kockice online

Kompanija Google je 2012. godine pokrenula eksperiment nazvan "Build with Chrome", virtuelni Lego alat koji omogućava korisnicima da se igraju virtuelnim Lego kockicama u Chrome pretraživaču.

Prvobitno su u igri mogli da uživaju korisnici Chrome-a u Australiji (zahvaljujući kombinovanju WebGL-a i drugih modernih web tehnologija), a potom i da objavljuju svoje kreacije, a sada je igra dostupna svim korisnicima širom svijeta.

Na raspolaganju su različiti oblici kockica, čiju je boju i položaj moguće mijenjati. Igru možete isprobati ovdje, a da vidite kako to izgleda kada se drugi igraju pogledajte ovdje.

Kada isprobate ovu aplikaciju, nemojte da očekujete LEGO Mindstorms  ili Minecraft. Izbor kockica je ograničen, ali ako volite da se igrate LEGO kockicama - bićete zadovoljni.

Jednom kada završite sa graditeljskim poduhvatom, vašu kreaciju možete da objavite na svjetskoj mapi. Aplikacija će potražiti vaš dom pomoću Google Maps-a.

Ova web aplikacija bi trebalo bez problema da radi na Chrome-a i na kompjuterima, kao i na Androidu. Korektno radi i na Firefox-u, dok Internet Explorer 11 odbija da pomjera kockice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana