Kategorično ne za "apsurdno mnogo" podataka koje Mask traži od Tvitera

Rts
Foto: Cnn

Nakon saslušanja o zahtjevima od strane advokata koji zastupaju i Ilona Maska i Tviter, sudija Katalin Mekormik rekla je kategorično "ne" za "apsurdno širok“ zahtjev Maskovog tima o dobijanju informacija o korisnicima socijalne platforme.

Međutim, Tviter mora da preda neke dodatne podatke koji se odnose na to kako izračunava statistiku dnevno aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti (mDAU) i procjene aktivnosti botova za koje Mask tvrdi da je lažna.

Advokati Ilona Maska su želeli "sve podatke koje bi Tviter mogao da uskladišti za svaki od oko 200 miliona naloga uključenih u broj mDAU svakog dana skoro tri godine", koji pokrivaju trilione podataka, napisala je Mekormikova u presudi.

"Tužilac [Tviter] ima poteškoća da kvantifikuje teret odgovora na taj zahtjev jer niko pri zdravoj pameti nikada nije pokušao da preduzme takav napor. Dovoljno je reći da je tužilac pokazao da je takav zahtjev preterano opterećujući", navodi Mekormikova.

Obe strane u sporu traže informacije koje bi podržale argumente o tome da li bi Mask trebalo da bude u mogućnosti da izađe iz sporazuma o kupovini Tvitera, pre nego što počne suđenje zakazano za 17. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana