Južna Koreja sprovela probni let rakete na čvrsto gorivo

GS
Južna Koreja sprovela probni let rakete na čvrsto gorivo

SEUL - Južna Koreja je uspješno sprovela probni let svemirske lansirne rakete na čvrsto gorivo, devet mjeseci nakon prvog testiranja, saopštilo je danas južnokorejsko ministarsvo odbrane.

Državna agencija za razvoj odbrane izvršila je test kao dio napora za jačanje “nezavisnih svemirskih izviđanja i osmatranja”, navodi ministarstvo.

- Ovaj test je nastavak od 30. marta i mi očekujemo napredak kroz razvojni proces tokom sledećih nekoliko godina - navodi ministarsto u SMS poruci koji su poslali novinarima, prenosi južnokorejska agencija JONHAP.

- Naša vojska će udvostričiti napore da ojača odbrambene sposobnosti, uključujući i svemirske domen - dodaje ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo da planira da lansira satelit montiran na raketu kao sledeći korak razvojne procedure, navodi JONHAP.

Projekat svemirske rakete u Seulu je dobio na zamahu nakon što je prošle godine Vašington ukinuo “smjernice za rakete” tj ograničenja koja su sprječavala razvoj ili posjed balističkih raketa maksimalnog dometa većeg od 800 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana