Bil Gejts: Programiranje? Prosto kao pasulj!

telegraph.co.uk
Bil Gejts: Programiranje? Prosto kao pasulj!

Osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na planeti Bil Gejts objasnio je da kompjutersko programiranje i nije toliko komplikovano kao što se mislilo i to na neuobičajeno slikovit način.

U kratkom video snimku Gejts je u jednom trenutku pomenuo i zombije, a jednostavan način na koji je objasnio metod kodiranja u svojim ranim programerskim danima neke možda može potpuno da zbuni, a neke da podstakne na razmišljanje da se možda ne radi uvijek o rasporedu jedinica i nula u programskom kodu. Vrlo vjerovatno je zbog takvog načina kreativnog mišljenja i postao milijarder.

Uglavnom, osnivač Microsofta na nevjerovatno jednostavan način objašnjava kako programiranje zapravo nije posao kojim se bave sami genijalci, već je skup logičkog razmišljanja i zaključivanja.

"To je zapravo skup logičkih mogućih odgovora na sva 'ako' pitanja. Na primjer, ako napolju pada kiša, velika je vjerovatnoća da ćete obući jaknu, zar ne? U suštini sve se svodi na logiku."

Mnogima će možda trenutak kada programiranje objašnjava zombijima izazvati tugu što nisu imali upravo takvog profesora računarstva u srednjoj školi.

Pogledajte Gejtsov inspirativni "kratki" kurs programiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana