Balkan šampion u “atlasu seksualnosti”: Najviše seksa u Evropi imaju Grci, Hrvati, Srbi i Crnogorci

Agencije
Balkan šampion u “atlasu seksualnosti”: Najviše seksa u Evropi imaju Grci, Hrvati, Srbi i Crnogorci

Pariz - Gdje ima najviše neverstava? Ko najviše koristi seksualna pomagala? Koji narod najčešće ima seks? Svjetski naučnici objavili su “atlas seksualnosti” u Evropi i svijetu navodeći da je posebno u porastu nevjerstvo, saopšteno je danas u Parizu, prenose agencije.

Koristeći podatke na osnovu ispitivanja 1,5 miliona ispitanika iz pet evropskih zemalja, naučnici su došli do zaključka da je Pariz vodeći u nevjerstvu u braku ili nevjenčanim vezama.

Kada je riječ o učestalosti seksualnih odnosa, “latinski zavodnici” Italijani nisu se baš proslavili - oni imaju seks 8,8 puta mjesečno, što je približno isto kao Španci, Belgijanci ili Slovaci.

Neke će možda iznenaditi podatak da od Italijana i Španaca seks češće imaju Grci i Hrvati (11,2 puta), Srbi i Crnogorci (10,7), Bugari (10,6), kao i Francuzi i Česi (po 10), pa čak i Britanci (9,8).

Stručnjaci navode da su nevjernici pretežno visoko obrazovani i da 22 odsto njih rade u bankama, finanskijskim institucijama i osiguravajućim društvima.

Na pitanje zašto nevjerstvo, ispitanici su odgovorili “želja da se potvrdi” njihova fizička privlačnost.

U odjeljku o bračnim odnosima, studija navodi da 80 odsto ispitanih u Grčkoj, Poljskoj i Brazilu smatraju da su seksualni odnosi važni za dobar brak, dok u Japanu i Tajlandu to misli 38 odsto njih.

Seksualne igračke se najviše koriste u Velikoj Britaniji, Norveškoj i Švedskoj, dok u južnom dijelu Evrope nisu tako popularne.

Švedska je inače zemlja gdje ima najviše tužbi o seksualnom zlostavljanju, a stručnjaci pretpostavljaju da je u pitanju sudska definicija silovanja koja je drugačija nego u drugim zemljama Evropske unije.

Naučnici navode i da samo 14 odsto optuženih za silovanje bude osuđeno.

Studija se takođe bavila i pornografijom.

Oko 98 odsto ispitanih Amerikanaca i Rusa gledaju takve sadržaje, a slijede Mađari i Česi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana