ZX Spectrum se vraća u neočekivanom obliku

tportal.hr
ZX Spectrum se vraća u neočekivanom obliku

Elite Systems, programeri i izdavači koji stoje iza ZX Spectrum: Elite Collection i mnogih drugih retro izdanja aplikacija/igara za iPhone i iPad, nakon nekoliko godina pauze ipak planiraju da proizvode ZX Spectrum tastaturu koja bi se putem Blutooth veze spajala na postojeće Apple uređaje.

Prvi put su se vijesti vezane za ovaj retro dodatak pojavile još početkom 2011, a do predve sedmice je praktično vladala tišina. Blutooth ZX Spectrum tastatura će se povezati s iPad, iPhone ili iPod touch uređajima, a u paketu su i posebne Spectrum igre koje su konvertovane i izdate od strane Elite System. Sve ovo, samo da bi se dobio doživljaj kakvog se mnogi nostalgično sjećaju iz osamdesetih.

Dodatak za Apple uređaje biće spreman na jesen 2014. godine, a kako bi se osigurala sredstva za to, kompanija planira i da pokrene Kickstarter projekat.

Ako stvari ostanu ovakve kakve jesu po službenoj najavi projekta, u njemu će moći da se učestvuje već sa 10 britanskih funti, čime se može dobiti ZX Spectrum: Elite Collection HD (iTunes) iOS za iPhone ili iPad. Uz to dolazi i posebna zahvalnica zbog podrške projektu, a Founder’s Edition izdanje tastature za iOS uređaje se može dobiti za 50 funti ili više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana