Zašto smo toliko čekali na PC verziju GTA 5?

Tportal.hr
Zašto smo toliko čekali na PC verziju GTA 5?

Prvi trejler namijenjen novoj Sonyjevoj konzoli otkriva da će najnoviji dio franšize Grand Theft Auto biti mnogo detaljniji od verzije koju smo imali priliku da igramo na PlayStation 3 i Xbox 360.

Na ovogodišnjem E3 zvanično je predstavljeno ono o čemu se šuška još od izlaska GTA V krajem prošle godine. Igra je tada naišla na izvrsne kritike publike i kritičara pa su odmah započele spekulacije o tome kada će se i da li će se uopšte pojaviti na next-gen konzolama i mnogima ono najvažnije – da li će se pojaviti verzija za PC.

Odlični prodajni rezultati sugerisali su da hoće, ali tako je bilo i za Red Dead Redemptition koji se uprkos tome nikada nije pojavio na PC.

Međutim, sada se sa sigurnošću može reći da igra dolazi i na PlayStation 4 i Xbox One i na PC i to u trećem ili četvrtom kvartalu ove godine. Kako će izgledati na PS4, Rockstar je otkrio u prvom next-gen trejleru.

Ono što je najprimjetnije je veća detaljnost i vidik horizonta. Iz Rockstara obećaju i rezoluciju od 1.080 p uz veći framerate nego na PlayStation 3 i Xboxu 360.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana