Yahoo preuzeo tron od Google-a

Agencije
Yahoo preuzeo tron od Google-a

Yahoo nema baš često priliku da u nečemu "pobjedi" Google, ali i to se dešava: po statističkim podacima comScore-a iz jula, kompanija Marise Majer je aktuelni "kralj internet saobraćaja".

Ovo je prvi put da Yahoo pobjeđuje Google od maja 2011. godine i mnogi će ovo shvatiti kao prvu veliku potvrdu uspješne prve godine Majerove na poziciji izvršne direktorke, smatra CNNMoney.

Yahoo sajtovi registrovali su 196,6 miliona jedinstvenih posjeta u odnosu na Google-ovih 192,3 miliona. U ove brojeve nije ubačena Yahoo-ova posljednja akvizicija - Tumblr, čijih 38,3 miliona posjeta su obračunati posebno, ističe Marketing Land.

"Sada, prije nego što počnete da prodajete svoje Google akcije, treba da znate da ovo ne znači da se odnos snaga totalno promjenio u korist Yahoo-a," napisao je Skot Badmen, autor bloga na NBC-evom Tech Now! portalu. "Najvažnije je koliko novca Google obezbjeđuje i zarađuje i to je ono što privlači investitore. I to je ono gdje Yahoo značajno zaostaje i gdje mora da se popravi i to nema veze sa brojem posjeta."

Bitno je istaći i da je broj jedinstvenih poseta Facebook-a u padu sa 161 millona u julu 2012. na 142 miliona prošlog mjeseca po podacima AdWeek-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana