WP8: Nokia nije zadovoljna trudom Microsofta

Agencije
WP8: Nokia nije zadovoljna trudom Microsofta

Kompanija Microsoft najavljuje i izbacuje brojne popravke i poboljšanja za Windows Phone, a veliki i "ozbiljniji" apdejt očekuje se tokom 2014, ali Nokia je nezadovoljna vrlo sporim tempom rada diva iz Redmonda.

U intervjuu za "International Business Tomes" (IBT) koji prenosi The Verge, potpredsjednik Nokije za razvoj aplikacija Brajan Binijak rekao je da finska kompanija pokušava da usadi svoj način razmišljanja i drugima (Microsoftu) i da je "najvažnija stvar u svemu – vrijeme."

Nokia je objavljivala nove Windows Phone 8 smartfone gotovo neprekidno od prvog dana (novembra prošle godine), ali manjak aplikacija i softverskih poboljšanja se još nije rešio.

"Mi izbacujeme nove uređaje neprestano i ako za svaki od njih ne postoji aplikacija koja je nekome bitna - to je za nas propuštena prilika," rekao je Binijak. "To što Microsoft čeka kraj fiskalne godine za nove ciljeve, to za nas ne donosi ništa dobro – mi sada moramo da prodajemo smartfone."

Binijak ipak nije direktno napao Microsoft sa svih strana, ali frustracija zbog sporosti pojavljivanja novog softvera je bila primetna i to posebno kada su u pitanju Nokia Lumia uređaji.

"Nije samo u pitanu hardver, takođe je podjednako važno šta ide uz taj hardver. Ne možete da prodajete hardver bez aplikacija, jednostavno ne možete. Da biste ljude natjerali da pređu sa svojih iOS ili Android uređaja, moram da budem siguran da su aplikacije do kojih vam je stalo prisutne i na vašem novom smartfonu ili tabletu i da su čak i bolje nego tamo. Takođe, želim da pružim korisnicima jedinstveno iskustvo koje na drugim uređajima nećete imati. Mi ne želima da se oslanjamo na nekog drugog i da sjedimo i čekamo da neko popravi to što mora da se popravi."

I pored nezadovoljstva, Binijak ipak smatra da se situacija popravlja: "Ljudi uskoro neće moći da kažu – ove aplikacije nema na Windows Phone uređajima," i to uskoro - do kraja 2013. godine, kaže Binijak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana