Windows 10: Otkriven sistem ažuriranja

Agencije
Windows 10: Otkriven sistem ažuriranja

Windows 10 Preview je otkriven ove nedjelje sa brojnim novim funkcijama, ali Microsoft poručuje da će nove stići u okviru budućih ažuriranja koja bi trebalo da budu isporučivana jednom ili dva puta mjesečno.

Operativni sistem dolazi sa novom funkcijom ažuriranja koja omogućava Microsoftu da donese poboljšanja i nove funkcije na Windows 10, ne tražeći čistu instalaciju. Sada se ispostavilo da kompanija radi na dva različita načina novog sistema ažuriranja koji bi trebalo da pomognu korisnicima da konfigurišu sisteme, kako bi dobijali poboljšanja u zavisnosti od potreba koje imaju.

Rod Trent iz WindowsITPro otkriva da će ažuriranja biti isporučivana u dva različita moda, nazvana opt-in i lock-down, oba dizajnirana za korisnike različitih kategorija. Prošlog mjeseca, dok je ime novog Windowsa bilo još enigma, osobe upoznate sa situacijom su poručile da će novi sistem ažuriranja pomoći kompaniji da brže isporuči ažuriranja i na taj način održi računare korisnika u toku sa novim funkcijama onda kada one budu spremne. Iako je ova stvar sjajna za korisnike, isto se ne može reći i za organizacije gdje je kontrolisanje ažuriranja koje se instalira na svakom računaru obavezno. Otuda i uvođenje dva različita moda.

Opt-in uključuje ažuriranja, ispravke, i nove funkcije koje će biti isporučivane korisnicima čim budu spremne. Ovaj mod će vjerovatno biti izabran od strane korisnika koji žele da vide šta ima novo u operativnom sistemu čim Microsoft završi razvoj novih opcija, ali je očigledno da bi u ovom sistemu moglo da dođe do grešaka i drugih problema. Sa druge strane, lock-down mod bi trebao da privuče poslovne korisnike kod kojih je držanje na oku novih ažuriranja mnogo važnije. Kompanije će u potpunosti kontrolisati poboljšanja koja se isporučuju njihovim računarima, a samo ažuriranja i bezbjednosne ispravke će biti isporučivane, tako da nema novih funkcija koje bi mogle da predstavljaju rizik zbog grešaka koje pogađaju performanse.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana