Vrela sedmica na sajber tržištu

B92
Vrela sedmica na sajber tržištu

BEOGRAD - Facebook će svoje akcije ponuditi na inicijalnoj javnoj ponudi, a očekuje se da će prikupiti pet milijardi dolara. Vrijednost ove kompanije procjenjuje se na između 75 i 100 milijardi dolara dnevno, a osim ovog, ove nedjelje saznali smo još neke podatke o poslovanju kompanije.


Osim uspješnog poslovanja, kompanija iz Palo Alta imala je razlog za slavlje ovog vikenda i povodom osmog rođendana, koji je Facebook proslavio juče.

Evropska unija je početkom nedjelje najavila da će ispitati pokušaj Samsunga da nezakonito spreči konkurentske kompanije da koriste neke od ključnih patenata, a kasnije ove nedjelje najavljena je i istraga protiv Googlea.

Naime, Evropska komisija riješila je da pauzira uvođenje promjena politike privatnosti na Google servisima jer želi dodatno da ih ispita. Zabrinutost za nova pravila pokazao je i Majkrosoft, koji je riješio da zabrinutost oko mijenjanja pravila koja se pojavila u javnosti iskoristi kako bi promovisao svoje proizvode.

Ove nedjelje, Evropska komisija odlučila je da odobri preuzimanje Eriksonovog udjela u zajedničkoj kompaniji od strane kompanije Soni, a ova japanska kompanija predstavila je svog novog predsjednika, koji će na mesto Hauarda Stringera doći 1. aprila.

Prema podacima koje je ove nedjelje objavila analitička kompanija IDC, Nokija je ostala najveći svjetski proizvođač telefona (smartfona i običnih mobilnih telefona) u 2011. godini.

Trojici osnivača sajta The Pirate Bay ove nedjelje je potvrđena kazna od strane apelacionog suda, a pored zatvorskih kazni, oni će morati da plate i novčanu kaznu od 6,7 miliona dolara.

Istraživači sa Caregie Mellon, MIT i Georgia Tech univerziteta došli su do zaključka da je svega trećina tvitova vrijedna čitanja, ali i dali pravila za pisanje boljih tnjitova koja ste mogli da pročitate ovdje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana