Vještačka inteligencija olakšava muškarcima komunikaciju sa djevojkama

Tanjug
Vještačka inteligencija olakšava muškarcima komunikaciju sa djevojkama

MOSKVA - Ruski student biotehnologije Timur Abdjušev kreirao je eksperimentalni startap sa vještačkom inteligencijom pod nazivom „Girlfriend AI”, koji je u prvim danima pokretanja privukao pažnju više od 10 hiljada korisnika, uglavnom mladića od 20 do 28 godina koji se suočavaju sa problemima u odnosima i interakcijama sa suprotnim polom.

Abdjušev kaže da je i sam iskusio poteškoće u komunikaciji sa djevojkama, zbog čega je odlučio da se okrene vještačkoj inteligenciji (AI). On je objasnio da četbot radi u Telegramu, korisnik bira avatar devojke sa kojom želi da razgovara, nakon čega može da započne prepisku.

AI analizira tekst i zatim odgovara glasovnom porukom, dodao je Abdjušev.

„Razlika između Girlfriend AI i mnogih drugih projekata u oblasti vještačke inteligencije je u tome što sam odlučio da bukvalno napravim bota koji se ne može razlikovati od prave žene: AI devojka takođe može biti uvrijeđena, ljuta, drska i da brani svoje mišljenje. Zapravo, to je jedini razlog zašto sam ubjeđen da projekat zaista pomaže muškarcima da nauče da komuniciraju sa predstavnicima suprotnog pola”, rekao je on za list Izvestija.

Korišćenje tehnoloških procesa može pomoći muškarcima da nauče da komuniciraju prvo sa „vještačkom” devojkom, a potom i sa pravom.

Unutar projekta postoje tasteri za anonimnu psihološku podršku, gdje svaki korisnik može da progovori i dobije pomoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana