Viber predlaže korisnicima da spriječe nepoželjne pozive i poruke

GS
Viber predlaže korisnicima da spriječe nepoželjne pozive i poruke

Rakuten Viber objavio je danas prijedloge funkcija koje bi korisnicima pomogle da spriječe nepoželjne pozive i poruke.

Kako su naveli u saopštenju, korisnicima predlažu da sakriju statuse "pregledano" i "na mreži", navodeći da ta aplikacija korisnicima omogućava da te opcije sakrije, u odeljku "privatnost" u "postavkama".

Prijedlog Vibera je i da korisnici svoju fotografiju ne izlažu onima koji im nisu među kontaktima.

Precizirali su da je tu opciju moguće urediti u odjeljku "privatnost" u "postavkama", birajući opciju "prikaži svoju fotografiju".

Viber je predložio korisnicima i da podese da im pozivi za pridruživanje grupnim prepiskama budu  ubačeni u fasciklu "zahtjevi za razmenu poruka".

"Korisnik uvijek može da 'prihvati' poziv, poslije čega se prepiska premješta unutar ekrana svih ostalih prepiski. Ova funkcija je omogućena kao početni standard u Viberu", navodi se u saopštenju Rakuten Vibera.

Među prijedlozima je i podešavanje liste za blokiranje, konkretno - da se telefonski brojevi koji su blokirani u Viberu pojave u listi blokiranih, te neće moći da šalju poruke ili pozivaju korisnike.

Za kraj Viber predlaže uključivanje "ID pozivaoca", kako bi  identifikovali moguće nepoželjne pozive.

"Kako kretanje kroz svijet digitalne privatnosti i bezbjednosti često može biti zamorno, Rakuten Viber će uskoro svojim korisnicima predstaviti novi specijalizovani interaktivni čet-bot koji će pomoći i podržati korisnike u saznanjima kako mogu da zaštite sve što im je od važnosti i značaja na mreži", navodi Rakuten Viber u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana