Velika promjena će obradovati korisnike Instagrama

GA
Velika promjena će obradovati korisnike Instagrama

Instagram je omogućio korisnicima da u jednom postu podijele do 20 fotografija ili video snimaka, što je značajno povećanje u odnosu na prethodnih 10. Ova promjena dolazi kao dio kontinuiranog unapređenja funkcionalnosti Instagram karusela, koji je prvi put uveden 2017. godine.

Sada, svaki karusel post može sadržati do 20 različitih sadržaja, što je posebno dobro za korisnike koji žele da kreiraju takozvane "photo dump" postove ili da dele veće kolekcije slika i videa. Pored toga, Instagram je već uveo opcije poput dodavanja muzike u pozadini i mogućnost kolaborativnih postova gde više korisnika može da doprinese jednom karuselu. Veći limit bi mogao dodatno da poboljša ove funkcije, posebno kada više ljudi doprinosi jednom postu.

Ova promjena dovodi Instagram u bliže poređenje sa TikTok-om, koji trenutno podržava postove sa do 35 fotografija. Iako je TikTok prvenstveno poznat po kratkim video zapisima, fotografije su takođe postale popularne na platformi kroz različite formate i trendove. Zanimljivo je da ovakav pristup još uvek nije potpuno integrisan u Instagram kulturu, ali povećanje broja slajdova moglo bi da podstakne korisnike da eksperimentišu sa ovakvim sadržajem, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana