Uskoro zbogom onlajn lozinkama?

BBC
Uskoro zbogom onlajn lozinkama?

Pamćenje niza slova i brojeva kao pristupne lozinke izgleda da će u vrlo bliskoj budućnosti biti prošlost, jer Google pokušava da uvede princip po kojem će se uređajima i internetu pristupati pomoću satova ili dijelova našeg tijela.

U budućnosti izgleda da uopšte nećemo morati da pamtimo bilo koju lozinku za pristup uređajima, internetu ili mobilnim aplikacijama i to će izgledati kao neka vrsta arhaičnog ponašanja. Prijavljivanje na različite naloge i uređaje će tako postati nešto o čemu nećemo više toliko misliti, jer će se sigurnosne mjere biti ugrađene u tehnologiju koju koristimo - nosive stvari poput satova, piše BBC.

Kao jedna od članica tima "Unajmljenih hakera" Pariza Tabriz vodi jedan tim inžinjera u Googleu koji radi na unapređenju sigurnosti u kompaniji, a njen posao između ostalog podrazumijeva i pronalazak tehnologije koja će omogućiti lakši i sigurniji pristup našim omiljenim uređajima i sajtovima, bez ikakvog ugrožavanja sigurnosti.

Poznata pod nadimkom "Princeza sigurnosti" ona sa svojim timom već ima viziju svijeta bez lozinki, koje će biti zapravo inkorporirane u stvari koje svakodnevno nosimo sa sobom, poput satova, pa čak i nekih dijelova naših tela koje bi, kako tvrdi, takođe mogli da posluže toj svrsi.

Bližimo li se potpuno novoj eri u zaštiti podataka?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana