Ukradeno 7.000 novih Wii U konzola

Agencije
Ukradeno 7.000 novih Wii U konzola

Niko više nije iznenađen kada pročita vijest o krađi pošiljke novih Apple-ovih gedžeta ili Playstation konzola, ali Nintendo sada može da se "pohvali" da je preživio najveću krađu gejming opreme u istoriji i to novih "Wii U" konzola.

Na aerodromu "SeaTac" u Sijetlu, grupa (za sada) nepoznatih lopova prisvojila je kamion u kome su bila 64 kontejnera sa novim Nintendovim konzolama. Ukupno, to je oko sedam hiljada konzola, a policija vrijednost ukradene robe procjenjuje na 2,28 miliona dolara.

Kako prenosi Eurogamer, polovina ukradenih konzola bilo je "Deluxe", a ostatak u "Basic" izdanju. Lopovi su se na aerodromu pojavili sa dva manja kamiona i u njih pomoću viljuškara utovarili "pakete" vrijednih konzola.

Policija smatra da će se lopovi sami "otkriti" preko eBayaa ili nekog drugog on-line servisa, s obzirom da neće biti lako da se "sakrije" 7.000 uređaja i da će morati da se prodaju mnogo jeftinije od tržišne cijene.

Velike krađe gejmerske opreme i igara događaju se redovno posljednjih mjeseci - u Holandiji je ukraden pun šleper kopija igre Assassin's Creed III, a lopovi nikada nisu otkriveni. Krađe kopija Call od Duty igara više niko ni ne pominje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana