Ugašeno na desetine piratskih sajtova

GS
Foto: X.com

Brojni sajtovi za pirateriju su ugašeni, a neki od najvećih koji su ovime obuhvaćeni su: Fboxz.to, Aniwave.to, Anix.to, AnimeSuge i Zoroxtv.

TorentFreak je izvijestio da je ovo gašenje uslijedilo nakon zatvaranja Fmovies-a, nekada najpopularnijeg svjetskog sajta za piratsko strimovanje, sredinom juna. Sajt je imao više od milijardu posjetilaca godišnje.

Fboxz.to je obavijestio svoje korisnike da se sajt gasi, a u saopštenju se navodi: "Vrijeme je da kažemo zbogom. Već dugo vam pružamo linkove ka filmovima i serijama, ali sada se pozdravljamo. Hvala vam što ste nam bili prijatelji i što ste tako dugo sa nama".

Ono što je čudno, jeste to da skoro svi sajtovi koji su ugašeni sada traže od svojih korisnika da plaćaju filmove i razmotre legalne opcije za gledanje sadržaja.

Ovo je ironično, s obzirom na to da su upravo ovi sajtovi bili poznati po tome što su besplatno objavljivali filmove i serije koji su inače bili "zaključani".

Zašto su ovi sajtovi ugašeni, još uvijek je misterija. Jedan od vjerovatnih razloga je taj da njihovi vlasnici više nisu mogli da se nose sa tužbama, a moguće je i da su im "došli glave" servisi specijalizovani za uklanjanje piratskih sajtova i sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana