Tviter zabranjen u ovoj zemlji

GS
Tviter zabranjen u ovoj zemlji

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je potpisao dekret o blokadi pristupa platformi X (Tviter) u toj zemlji u trajanju od 10 dana.

Maduro je često kritikovao vlasnika platforme X Ilona Maska nakon što su u Venecueli održani predsjednički izbori i optužio je Maska da koristi društvenu mrežu za promovisanje mržnje nakon predsjedničkih izbora u Venecueli.

Prema Madurovim riječima, X koriste njegovi protivnici kako bi stvorili "politički nered". Podsjetimo, predsjednik Venecuele je ranije ove sedmice zatražio od svojih pristalica da napuste aplikaciju za razmjenu poruka Vocap.

Mask je ranije na platformi X optužio Madura da je "diktator" i naveo da se tokom glasanja dogodila "velika izborna prevara".

Državna izborna komisija saopštila je da je Maduro osvojio treći mandat na izborima, a opozicija tvrdi da je njen kandidat Edmundo Gonzales pobijedio.

Izborna komisija do sada nije objavila rezultate glasanja sa pojedinačnih biračkih mjesta. Nakon izbora, izbili su protesti širom Venecuele koji su uglavnom promovisani na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana