Tviter, tužba za neplaćenu kiriju i rasprodaja kancelarijskih "relikvija"

Rts
Foto: Wired

Kompanija Kolumbija, komercijalni stanodavac u San Francisku, tužila je Tviter zbog kršenja ugovora o izdavanju, nakon što kompanija u vlasništvu Ilona Maska navodno nije platila kiriju za jednu od kancelarija u Kaliforniji.

Tužba se odnosi na kancelarijski prostor Tvitera u ulici Kalifornija, a ne na njegovo glavno sjedište u ulici Market. Ali, tužba dolazi nakon što su mediji prošlog mjeseca objavili da je novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, prestao da plaća zakup kancelarijskog prostora internet giganta širom svijeta.

Prema kopiji tužbe podnijete prošle nedjelje sudu u San Francisku, Tviter nije platio kiriju od 136.260 dolara za kancelariju u ulici Kalifornija. Stanodavac je, međutim, upozorio Tviter i dao mu još pet radnih dana da izmiri dugovanje. Taj rok je istekao.

Tviter nije odgovorio na zahtjev za komentar, a sama kompanija više nema odjeljenje za odnose sa medijima, prenosi Gardijan.

Danijel Bornstajn, advokat za nekretnine u San Francisku koji zastupa vlasnike u sporovima između zakupaca i stanodavaca, rekao je da bi tužba mogla biti među prvima od mnogih od koje će se odustati ako se Mask uzdrži od plaćanja nekih finansijskih obaveza Tvitera.

Zbog Maskovog statusa jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, rekao je Bornstajn, vlasnici kancelarijskog prostora, međutim, neće ga previše pritiskati. Maskovi "duboki džepovi" čine Tviter unosnim iznajmljivačem, barem kada plaća, ili kada je primoran da plati.

Ali, stanodavci koji pretjeruju sa pritiskom rizikuju da nateraju Maska da u potpunosti napusti iznajmljene prostore, što bi moglo da dovede do praznih i neiznajmljenih nekretnina, što je još gori ishod za njih nego što će morati da jure plaćanja na sudu.

U žalbi, kompanija Kolumbija je mogla da zatraži od suda da izbaci Tviter, dodao je Bornstajn, ali je odlučila da to ne učini, sugerišući da i dalje cijeni Tviter kao zakupca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana