Tviter ima velike ambicije za sljedeću godinu

B92
Foto: Ilustracija

Pred novim izvršnim direktorom kompanije je veoma težak zadatak, a on je već preduzeo prve korake kako bi se zacrtani plan i ostvario.

Posljednjih godina Tviter je sproveo brojne eksperimente, uveli su različite nove opcije, pa čak i mogućnost zarade za korisnike s većim brojem pratilaca.
 

Takođe, došlo je do promene u samom vrhu kompanije jer je prošle godine osnivač mreže Džek Dorsi napustio Tviter i palicu predao novom CEO-u - Paragu Agravalu.

On će, zajedno s novim šefovima sektora za potrošače u Tviteru, pokušati da ostvari veoma ambiciozan plan - do kraja sledeće godine žele da povećaju broj dnevnih korisnika te društvene mreže za čak 100 miliona.

Nije teško zaključiti da je pred njima jako težak zadatak, a da bi u tome uspeli biće potrebno da razvijaju nove proizvode i opcije, ali pre svega je pogtrebno da "angažuju" postojeće i nove korisnike da češće koriste tu mrežu.

Kao jedan od prioriteta Agravala jeste da se Tviter načini još prilagođenijim svakom pojedinačnom korisniku - što namjeravaju da ostvare korišćenjem mašinskog učenja i AI-ja koji bi trebalo da korisniku prikazuje tvitove koji bi im bili zanimljivi i imali bi važnost za njih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana