Tramp otvorio nalog na platformi koju je ranije htio da zabrani

Tanjug
Tramp otvorio nalog na platformi koju je ranije htio da zabrani

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp otvorio je nalog na platformi TikTok koju je, dok je bio na vlasti, želio da zabrani.

Portal Politiko naveo je da je Tramp okačio snimak u subotu uveče u kojem pozdravlja publiku na događaju organizacije za borilačke sportove UFC u Nju Džersiju, prenosi Rojters.

Trampov pokušaj da ukine TikTok 2020. godine je blokirao sud, a u martu ove godine je izjavio da ta platforma predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država.

On je tada i dodao da bi zabrana TikToka povrijedila neke mlade ljude i da bi ojačala platformu Fejsbuk.

Tramp trenutno na TikToku ima 685 hiljada pratilaca.

Kompanija "ByteDance", vlasnica TikToka, pokušava da se žali američkom sudu na zakon koji je usvojen u aprilu, kojim se zahtjeva da TikTok bude prodat do januara sljedeće godine ukoliko ne želi da bude zabranjen u SAD.

Bijela kuća je saopštila da želi kraj vlasništvu te platforme baziranom u Kini zbog zabrinutosti o nacionalnoj bezbjednosti, a ne zabranu TikToka.

Iz te platforme je rečeno da neće dijeliti podatke američkih korisnika sa vladom Kine i da je preduzela značajne mjere za zaštitu njihove privatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana