Telegram nudi poboljšanja za obaveštenja

GS
Foto: Ilustracija

U novom ažuriranju, Telegram je objavio da će korisnicima omogućiti da podese bilo koji zvuk za obavještenja koja dobijaju.

Istaknuto je da korisnici mogu da koriste kratke audio fajlove sa svog telefona, kao i da sačuvaju glasovne poruke kao tonove za obavještenja uz razgovore. Popularna mreža ističe da trenutno podržava audio fajlove i glasovne poruke veličine ispod 300kb i dužine manje od pet sekundi.

Zvuk se može dodijeliti određenim razgovorima ili čitavim grupama razgovora odlaskom u Settings > Notifications and Sounds meni. Ukoliko trenutno ne posjedujete zvuk koji želite da koristite, možete izabrati neki od ponuđenih u Telegramovom Notification Sounds kanalu.

Pored tonova za obavještenja, poboljšanja dobija i dužina prilagođenih utišavanja obavještenja. Prije ovoga, korisnici su mogli samo da utišaju obavještenja u periodu od jednog sata, osam sati ili dva dana, dok novo ažuriranje nudi više opcija.

Telegram je dobio i neke izmjene u zavisnosti od operativnog sistema, pa su tu sada poboljšanja za prevod u okviru aplikacija na iOS-u, koji sada ima isti broj jezika kao i Android verzija.

Aplikacija omogućava mijenjanje veličine prozora za video plejer u picture-in-picture modu za Android. Tu je i novi animirani emodži za hranu i drugo, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana