Sudar tehno-titana zbog Pentagona

Agencije
Sudar tehno-titana zbog Pentagona

Kopmanija Apple ponovo će se suočiti sa konkurentima, kompanijama Samsung i BlackBerry, nakon što je Pentagon dao zeleno svjetlo za upotrebu njihovih proizvoda u svojim redovima, prenose agencije.

Krajem mjeseca niz novih Apple proizvoda, smatrfona i tableta, prošao je strogu kontrolu Pentagona, pa će od sada biti uključeni u američku vojnu mrežu.

Ovaj potez došao je u trenutku kada se Apple sve teže suočava sa konkurencijom, pa ga analitičari ocjenjuju veoma pozitivno.

Početkom maja Pentagon je dao zeleno svjetlo smatrfonu BB Z 10 kao i tabletu PlayBook koji radi na BB10 softveru.

S druge strane, otvorena su vrata i Samsungovoj Knox verziji Androida, koja će do kraja godine biti dostupna na telefonu Galaxy S4.

Pentagon trenutno u svom okrilju ima šesto hiljada telefona i tableta koje koristi na svojoj mreži, uključujući četristo sedamdeset hiljada BlackBerry uređaja ali svega 41 hiljadu iPhone i iPad, i skoro devet hiljada smartfona koji rade na Androidu.

Iako neveliko, Pentagonovo mikro-tržište veoma je značajno, pa se predviđa da će uz nekoliko pametnih poteza Apple uspjeti da profitira i na tom polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana