Stiže AMD-ov Gizmo 2, mini-računar otvorenog hardvera

Tportal
Stiže AMD-ov Gizmo 2, mini-računar otvorenog hardvera

AMD je saopštio da će AMD Ugradni G-Serija Sistem-na-Čipu (SoC) pokretati novu Gizmo 2 razvojnu ploču koju nudi GizmoSphere, neprofitna zajednica proizvođača ploča.

Gizmo 2 je druga generacija razvojnih ploča otvorenog hardvera, koja nudi programerima ugradnih sistema i naprednim Uradi-Sam korisnicima izuzetne računarske i grafičke performanse na jednoj platformi za širok niz Linux i Windowss baziranih razvojnih projekata.

"AMD Ugradni G-Serija SoC procesor kombinuje moćan CPU i moćan GPU na jednom čipu, što Gizmo 2 ploču čini idealnom za Uradi-Sam korisnike i profesionalce koji traže performanse koje su iznad onih performansi osnovnog nivoa dostupnih na većini današnjih Uradi-Sam ploča", kaže Kamal Kuri, direktor marketinga AMD Ugradnih Rješenja.

"Gizmo 2 nudi najnaprednije kompjuterske performanse i izuzetnu grafiku, što omogućava istraživanje novih ideja u nauci i tehnici, i podsticaj inovacijama vezanim za multijezgreno heterogeno računarstvo".

Bazirana na AMD GX-210HA dvojezgrenom procesoru, Gizmo 2 je moćnija od svog prethodnika, spojeni u jedan čip 1.0 GHz CPU i 300 MHz GPU s potrošnjom od samo 9W TDI nalaze se na kompaktnoj 4" puta 4" ploči.

Gizmo 2 je razvojna ploča sa jednom od najviših performansi koja nudi čak 85 GFLOPS računarskih performansi, idealna je za one koji traže dodatak ili zamjenu za njihove postojeće platforme osnovnog nivoa.

Gizmo 2 ploča je dostupna širom svijeta po ceni od $199 (USD) kroz Gizmosphere i Element14 zajednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana