Snap razvija nove AR naočare Spektakles

G.S.
Foto: Snap

Kompanija Snap se priprema za predstavljanje novih naočalaSpektakles, odnosno njihove pete generacije i druge s AR tehnologijom.

Naočale će navodno predstaviti direktor Snapa Evan Spigel na nadolazećem događaju Partner Samit zakazanom za 17. septembar.

Snap je posljednji put predstavio AR naočale 2021. godine te su bile dostupne tek malom broju kreatora i developera, koji su osmislili zanimljive eksperimente kombinujući naočale s AR ekranima.

Ipak, naočare iz 2021. godine su bile prilično ograničene, imale su veoma usko vidno polje te bateriju dovoljnu za 30 minuta rada. Takođe, bile su mnogo “glomaznije” u odnosu na prethodne generacije, koje su izgledale više poput običnih sunčanih naočara, prenosi Kliks.

Sada se čini da je Snap napravio određena poboljšanja tehnologije, a glasine govore da će novi model imati šire vidno polje i bolju bateriju. Ipak, postoje indikacije da će naočale Spektakles i dalje biti pozicionirane više kao uređaj za developere nego kao proizvod koji će kupci moći kupiti. Cijena proizvodnje jednih naočala iznosi “više hiljada dolara”, a Snap planira proizvesti manje od 10.000 primjeraka.

Naočar će navodno predstaviti direktor Snapa Evan Spiegel na nadolazećem događaju Partner Summit zakazanom za 17. septembar.

Snap je posljednji put predstavio AR naočale 2021. godine te su bile dostupne tek malom broju kreatora i developera, koji su osmislili zanimljive eksperimente kombinujući naočale s AR ekranima. Ipak, naočale iz 2021. godine su bile prilično ograničene, imale su veoma usko vidno polje te bateriju dovoljnu za 30 minuta rada. Takođe, bile su mnogo “glomaznije” u odnosu na prethodne generacije, koje su izgledale više poput običnih sunčanih naočala.

Ipak, sve ovo pokazuje da Snap nije u potpunosti odustao od svojih ambicija. Posljednji novi proizvod je bio Piksy selfi dron s cijenom od 250 dolara, od kojeg se odustalo samo nekoliko mjeseci nakon lansiranja 2022. godine.

Kompanija je opozvala dron ranije ove godine nakon što se baterija zapalila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana