Serija o Twitteru dobila zeleno svjetlo

newsbeat.com, B92.net
Serija o Twitteru dobila zeleno svjetlo

Kompanija "Lajonsgejt" snimaće televizijsku seriju o stvaranju društvene mreže Twitter po knjizi Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal",, koja se nalazi na bestseler listi Njujork Tajmsa.

Knjiga" Hatching Twitter..." otkriva kako su 4 prijatelja stvorili jednu od najpoznatijih društvenih mreža na svijetu, a Nik Bilton, pisac knjige će biti scenarista i glavni producent serije.

Prema saopštenju koje je objavila producentska kompanija, serija će više osvjetliti neke djelove o Twitteru koje su uglavnom ostale skrivene u pozadini, poput "odnosa osnivača, sukoba, načina osvajanja uticaja, moći i izdaja".

"Twitter je u posljednjih nekoliko godina premjenio skoro svaki dijelilć našeg života, od politike preko biznisa i prijateljstva i ne mogu zaista da zamislim bolji trenutak, kada se kompanija našla na berzi, da se ova priča pretvori u televizijsku seriju" rekao je predsednik "Lajonsgejta" Kevin Begs.

"Knjiga Nika Biltona ima sve elemente odlične drame sa složenim likovima i uzbudljivom borbom za kontrolu uticaja, moći i novca", dodao je on.

Pisac Bilton je saopštio da je izuzetno uzbuđen što je kompanije izabrala njegovu knjigu za tv adaptaciju o svemu onome što piše u knjzi a tiče se stanja u silicijumskoj dolini.

"Priča o Twitteru zaista govori o generaciji čiji je život tehnologija potpuno promjenila i biće jako interesantno vidjeti kako će priča o tome biti prenijeta na ekran", dodao je on.

U seriji bi prema ovim informacijema trebalo da igraju glumice Idi Falko, Tejlor Šiling i glumac Uzo Aduba.

Nastanak i funkcionisanje Facebooka opisano je u filmu "Društena mreža", a sada će biti ekranizovana i priča o Twitteru, izuzetno popularnom servisu za razmjenu kratkih poruka.

Nedavno okončano istraživanje je pokazalo da je Facebook 3 puta popularniji od Twittera, a 45% anketiranih među 3 najkorišćenije aplikacije navelo društvenu mrežu Facebook, dok u slučaju Twittera taj procenat iznosi 13%.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana