Šekspirovi soneti za iPhone i iPad

Agencije
Šekspirovi soneti za iPhone i iPad

Nova aplikacija za iPhone i iPad koja je pokrenuta danas ima za cilj da sonete Vilijama Šekspira približi široj javnosti u vidu kratkog filma u kom igraju pozorišni glumci ispred njujorških znamenitosti, prenijele su agencije.

"Projekat soneti" su besplatna aplikacija za iPhone i iPad i predstavlja poeziju čuvenog pisca u dvominutnim filmovima u kojima igraju dobitnici Toni nagrada među kojima su i Džoana Glison i Kedi Hofman.

- Šekspir ima negativnu reputaciju. Mnogo ljudi kaže da ne voli Šekspira, jer je dosadan - rekao je Ros Vilijams, umjetnički direktor Njujorške razmjene Šekspira, neprofitne organizacije koja stoji iza projekta.

- Zapitao sam se šta bi se dogodilo ako bismo predstavili Šekspirove sonete kroz lagane komade koji su dostupni ljudima - dodao je on.

Šekspirovoh 154 soneta, koji su prvi put objavljeni 1609. godine istražuju teme poput ljubavi, ljepote i smrti, prenose agencije.

Različite lokacije u Njujorku izabrane su za svaki sonet uključujući i Svjetski trgovinski centar i Bruklinski most.

Kako bi se obilježilo pokretanje aplikacije danas je objavljeno 10 kratkih filmova, a po jedan novi film biće objavljen u razmaku od par dana.

Oko 75 i više filmova je završeno, a neki su još u procesu izrade.

Korisnici aplikacije dobiće obavještenje kada se objavi novi film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana