Satja Nadela je novi direktor Microsofta?

Cnet
Satja Nadela je novi direktor Microsofta?

Nakon mesjeci potrage, Microsoft bi uskoro mogao da predstavi novog direktora koji će doći na mjesto Stiva Balmera.

List Bloomberg piše kako bord direktora kompanije planira da ne mjesto direktora Microsofta imenuje Satju Nadelu i spekulište da bi Bil Gejts mogao da izgubi svoju trenutnu poziciju u kompaniji.

Ukoliko Nadela, koji je trenutno zadužen za cloud computing, zaista bude izabran, on će biti tek treća osoba u 38 godina dugoj istoriji kompanije koja će predvoditi Microsoft.

Nadela je, kako piše list, osoba čija su interesovanja znatno bliža Gejtsovim nego Balmerovim i koja je trenutno zadužena za stvaranje Microsoftovog Cloud OS-a koji napaja Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live i Skype.

„Osobe koje su upoznate sa procesom imenovanja novog predsjednika" takođe tvrde da bi Džon Tompson, Microsoftov glavni nezavisni direktor, mogao da u bordu zamjeni Gejtsa kao predsjedavajući.

Microsoftova potraga za osobom koja će zamjeniti Stiva Balmera traje znatno duže nego što se prvobitno očekivalo a Nedela se već neko vrijeme nalazi na listi potencijalnih zamjena.

Insajderi tvrde da bi imenovanje novog izvršnog direktora moglo da uključuje i odlazak i Gejtsa i Balmera zato što bi nove odluke mogle da se kose sa onima koje su njih dvojica donijeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana