Samsung se nije nadao tako dobroj prodaji Galaxy S6 Edge modela

benchmark.rs
Samsung se nije nadao tako dobroj prodaji Galaxy S6 Edge modela

Prošle nedjelje Samsung je zvanično objavio svoje Galaxy S6 i Galaxy S6 edge telefone na različitim tržištima širom svijeta, a očekivanja od novih telefona su bila visoka.

Međutim, izgleda da je i Samsung iznenađen njihovim uspjehom a posebno Galaxy S6 edge modelom. Korejski medij Yonhap News poručuje da je do sada prodaja Galaxy S6 i S6 edge telefona "mnogo veća nego što se očekivalo".

Navodno, industrijski zvaničnik je izjavio da je u posljednja tri dana prodaja u Južnoj Koreji dostigla najveću visinu do sada u poređenju sa prethodnim Galaxy S modelima.

Međutim, ono što je najzanimljivije u celoj priči je da Galaxy S6 edge koji je skuplji od regularnog modela čini čak 50 posto ukupne prodaje. Kako dalje izvještava Yonhap News, "visoko rangirani kompanijin zvaničnik" je spomenuo da Samsung nije uspio da napravi preciznu prognozu tražnje za ovaj telefon sa zakrivljenim displejem.

Upravo zbog ovoga moglo bi da dođe do nestašica koje bi mogle da traju i više od mjesec dana. Nedavno su se mogle čuti prognoze da će Samsung prodati 50 miliona Galaxy S6 i S6 edge jedinica tokom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana