Samsung rješenja za mobilno štampanje

Agencije
Samsung rješenja za mobilno štampanje

Kompanija Samsung Electronic Ltd. predstavila je posebna rješenja za mobilno štampanje koja će omogućiti štampanje sa mobilnih uređaja u samo nekoliko jednostavnih poteza, saopšteno je danas.

Raspoloživa na uređaju GALAXY S4, ova rješenja za mobino štampanje se sastoje od aplikacije za smart telefone i tablet računare "MobilePrint", koji ima ugrađene komande "Print" – „Štampaj" u operativnom sistemu mobilnog uređaja. Takođe, NFC tehnologija je integrisana u nove modele Samsungovih štampača.

„Počev od uređaja GALAXY Tabb tokom 2010. godine, radili smo na tome da pojednostavimo proces mobilnog štampanja", istakao je Džosang Eun, potpredsjednik tima za prodaju i marketing u poslovnoj jedinici Rješenja za štampanje u kompaniji Samsung Electronics. „Od tada smo razvili veliki broj različitih rešenja koja su omogućila našim korisnicima da se bežično povežu sa našim štampačima putem svojih smart telefona i tablet računara. Naša nova rješenja su dodatno unapredila naša rješenja za mobilno štampanje, a ilustruju našu kontinuiranu lidersku ulogu u sektoru mobilnog štampanja."

Pored modela GALAXY S4, u Samsungovim rješenjima za mobilno štampanje mogu da uživaju korisnici drugih Samsungovih modela smart telefona, kao što su GALAXY S II, GALAXY S III, GALAXY Note i GALAXY Note II, uz čitavu paletu GALAXY Tab uređaja.

Korisnici koji ne posjeduju Samsungov smart telefon ili tablet računar mogu da preuzmu aplikaciju i koriste svoj mobilni uređaj da štampaju fotografije, elektronsku poštu i internet stranice, kao i dokumenti iz servisa Google Docs, datoteke u PDF formatu, kao i dokumente iz paketa Microsoft Office. Ova aplikacija posjeduje i i funkciju slanja faksa, što je jedina takva funkcija u čitavoj industriji, kao što dopušta korisnicima da skeniraju slike na Samsungovom multifunkcijskom štampaču i pošalju ih direktno na mobilni uređaj.

Štampanje sa personalnih računara često zahtjeva mnogo procedura koje dugo traju, poput instalacije drajvera i softverskih aplikacija. Nasuprot tome, štampanje sa Samsungovih mobilnih uređaja je veoma jednostavno i brzo, naglašavaju iz kompanije. Kako bi obavili štampanje, korisnici treba da pritisnu dugme "Print" na meniju ekrana Samsungovog mobilnog uređaja. Zahvaljujući tome što imaju ugrađenu funkciju štampanja, Samsungovi mobilni uređaji mogu automatski da detektuju Samsungov štampač u blizini kako bi se štampale fotografije, elektronska pošta, internet stranice, kao i stranice sa Samsungovih aplikacija SMemo i SNote. S druge strane, pomoću samo nekoliko jednostavnih poteza na mobilnom uređaju, korisnici mogu da izaberu čitav niz opcija, uključujući opcije kao što su broj primjeraka za štampanje, obostrano štampanje, podešavanja boje, dimenzije dokumenta, orijentaciju i vrstu dokumenta.

Prvi laserski štampač u boji na svijetu koji podržava NFC

Sa nedavnim predstavljanjem Samsungovih laserskih štampača u boji sa opcijom NFC, korisnici će uskoro moći da štampaju jednostavnim postavljanjem mobilnog uređaja i Samsungovog štampača na malu međusobnu razdaljinu. Kada se smart telefon koji ima opciju NFC komunikacije postavi blizu štampača sa NFC opcijom, dva uređaja će se automatski povezati. Štampanje može da se obavi bez ikakvih dodatnih podešavanja. Ovo bezbjedno i zgodno rješenje omogućava korisnicima da štampaju fotografije, dokumente, elektronsku poštu i internet sadržaje u nekoliko jednostavnih i brzih poteza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana