Samsung predstavio nove Exynos procesore

TalkAndroid
Samsung predstavio nove Exynos procesore

Iako se čini da su sve vijesti fokusirane na Galaxy S5, to ipak nije jedini novitet koj je Samsung spremio. Kompanija je predstavila i nove Exynos procesore.

Kako bi „izašla u susret željama za displeje visoke rezolucije i povećanim performansama bez žrtvovanja trajanja baterije", kompanija je najavila nove, efikasnije Exynos procesore.

Novi 5422 procesor posjeduje osam jezgara (četiri ARMM Cortex A15 2.1GHz za zahtjevnije operacije i četiri Arm Cortex A7 1.5GHz za manje zahtjevne operacije).

Samsung tvrdi kako su novi procesori 34 odsto efikasniji u poređenju sa prethodnom generacijom.

Pored povećanja brzine, potrošnja energije je smanjena za 10 odsto, a procesori podržavaju i 4K UHD rezoluciju zahvaljujući Multi Format Codecu.

Drugi procesor koji je predstavljen je Exynos 5 Hexa (5620). Svrha ovog procesora su optimalne performanse za budžet i nešto ekskluzivnije uređaje. Procesor poseduje dva 1.7GHz Arm Cortex A15 jezgra sa četiri 1.3GHz ARM Cortex a7 jezgra.

Procesor bi trebalo da bude 42 odsto brži u poređenju sa prošlom generacijom Exynos 5 procesora a tu je i podrška za WQXGA (2.560 x 1.600) displeje.

Svoju premijeru Exynos 5422 bi mogao da ima u Galaxz Note 4, dok još nije poznato kada bismo mogli da vidimo Exynos 5 Hexa procesore i u kojim uređajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana