Samsung: Nemojte da instalirate Windows 10 na naše računare

Agencije
Samsung: Nemojte da instalirate Windows 10 na naše računare

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da ni nakon godinu dana od izlaska Windows 10 OS-a Samsung ne preporučuje instalaciju.

Globalno, većina korisnika je nakon razočaranja Windows 8 i Windows 8.1 operativnih sistema jedva dočekala Windows 10. Problema s instalacijom i nekompatibilnošću računara pojedinih proizvođača, odnosno određenih komponenti računara, naravno, još uvijek ima, ali nezavisno od toga nevjerovatno je da Samsung službeno - ne preporučuje instalaciju Windows 10 na svoje računare.


Do tog podatka su došli novinari portala The Register koji su i službeno kontaktirali britanski ogranak Samsunga, kako bi provjerili da li je zaista službena preporuka da se izbegava instalacija posljednje verzije Microsofttovog operativnog sistema. Odgovor koji su dobili definitivno je zapanjujuć...

"Iskreno govoreći, ne preporučujemo instalaciju Windows 10 operativnog sistema na bilo koji PC ili prenosnik kompanije Samsung. Intenzivno radimo u koordinaciji s Microsofttom kako bismo rješili probleme. A problemi su vezani za "drivere", koji još uvijek nisu kompatibilni s Windowsima 10. Zato, na svojim Samsung računarima držite postojeću verziju Windowsa, a nemojte da instalirate Windows 10, kada svi problemi budu riješeni, poslaćemo službeno obaviještenje", odgovor je korisničke podrške Samsunga za britansko područje.

O tome kada će se "ispeglati" Samsungova podrška za Windows 10 nema apsolutno nikakvih informacija, zato, Samsung je poprilično precizan - izbjegavajte instalaciju Windows 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana