Samsung ne može da proizvede dovoljno S4?

Agencije
Samsung ne može da proizvede dovoljno S4?

Da će Galaxy S4 definitivno biti hit potvrdio je broj porudžbina prije zvaničnog lansiranja - pomama za Samsungovim novim čedom je izgleda tolika da fabrike južnokorejskog giganta ne mogu da odgovore na potražnju, prenijele su agencije.

- Zbog nevjerovatne globalne potražnje, prva isporuka neće biti dovoljna da zadovolji sve potrebe. Očekujemo da ćemo u narednim nedjeljama uspjeti da odgovorimo na sve narudžbine - saopštio je Samsung.
Kako javljaju mediji u SAD, brojni mobilni operatori odavno primaju narudžbine, ali su i oni svjesni da će se S4 nešto kasnije pojaviti na njihovim policama.

- Planirali smo da ovog vikenda lansiramo SGS4, ali zbog izazova postavljenih pred Samsung, početak pune prodaje biće odložen - saopštio je Sprint.

Analitičari su za Blumberg ocijenili da bi problem sa isporukama mogao da bude i problem sa promocijom nove uzdanice Samsunga, ali postoje ocjene i da je ovo saopštenje dijelom kontrola štete, ali dijom i pametan PR.

- U idealnoj sitauciji želite da svi telefoni u isto vrijeme budu na svim policama i da prodaja krene u istom trenutku. To je veliki logistički izazov. Međutim, ako negdje bude propusta, nije strašno, ako pretpostavimo da će za nedjelju-dvije sve biti u redu - rekao je Avi Gringard iz "Karent analisisa" za Blumberg.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana