Redit se suočava sa novčanom kaznom u Rusiji, nije uklonio zabranjeni sadržaj

Tanjug
Foto: Ilustracija

MOSKVA- Društvena mreža Redit suočava se sa novčanom kaznom po prvi put u Rusiji, jer nije izbrisala "zabranjeni sadržaj" za koji Moskva tvrdi da diskredituje rusku vojsku, prenosi novinska agencija Interfaks, pozivajući se na moskovski sud.

Redit bi mogao biti kažnjen sa do 4 miliona rubalja (43.895 dolara) jer nije uklonio "svjesno lažne informacije" o akcijama Sovjetskog Saveza tokom Drugog svjetskog rata i sadržaj koji diskredituje oružane snage Ruske Federacije, kao i druge "ekstremističke informacije", saopšteno je iz Prekršajnog suda u Moskvi.

Redit je sajt, prema dostupnim podacima sa sjedištem u San Francisku u SAD, koji kombinuje karakteristike društvene mreže i foruma gdje registrovani korisnici mogu da postavljaju linkove ka bilo kojoj informaciji na Internetu i diskutuju o tome.

Od početka 2021. godine, najveći internet servisi - Gugl , Telegram , Fejsbuk, TikTok, itd., kažnjeni su zbog odbijanja da uklone sadržaje zabranjene u Ruskoj Federaciji, a  iznos kazni protiv svih ovih stranih kompanija prelazi 200 miliona rubalja, navodi Interfaks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana