Povratak pisaćih mašina! VIDEO

net.hr
Povratak pisaćih mašina! VIDEO

Za sve one koji misle da je pisaći mašina stvar prošlosti, moramo reći da su se prevarili jer se na tržištu pojavio 'vintage' pisaća mašina s USB priključkom.

Namijenjen je onima koji se nisu duhovno pridružili računarskom vijeku već preferišu snažno pritiskanje masnih debelih slova i zvuk željeznih udaraljki nauprot plastičnih klikova.

Razmještaj slova i brojki na modernim tastaturama isti je kao i kod pisaće mašine tako da su se funkcijske tipke kao što su Backspace, Control i Alt naknadno umetnule kako njihov manjak ne bi predstavljao problem korisniku.

Tvorci unikatne retro linije tastature, firma koja stoji iza veb stranice www.usbtypewriter.com, omogućili su da osim spajanja na računar, laptop ili tablet, ovaj pisaća mašina ispunjava i svoju primarnu ulogu, a to je pisanje (kucanje) tintom na papir.


Staromodna pisaća mašina koji oduševljava većinu ljudi na prvi pogled, vraća nas iz stanja delirija kad mu ugledate cijenu, a ona iznosi nešto više od 600 evra.

U posljednje se vrijeme na tržište vraćaju stvari koje nam bude osjećaj nostalgije poput starinske telefonske slušalice koja se spaja na smarfon ili digitalno reprodukovane muzike na kojoj se čuje zvuk pucketanja poput onog na gramofonskim pločama.

Zbog toga bi i ove neobične tastature mogle pronaći put do svoje „nostalgične" publike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana