Počinje procedura za uvođenje 5G mreže

Tanjug
Počinje procedura za uvođenje 5G mreže

BEOGRAD - Direktor "Telekoma" Srbije Vladimir Lučić izjavio je početkom godine da je ta kompanija spremna za uvođenje 5G mreže, te da će na tom projektu strateški partner biti Evropska investiciona banka.

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Dejan Ristić označio je danas u Novom Sadu početak procedure za uvođenje 5G mreže u Srbiji.

- Od danas počinje procedura uvođenja 5G koja će u narednim mjesecima biti i završena. Od sredine sljedeće godine počinjemo s primjenom i produkcijom 5G", rekao je Ristić tokom panela na temu "Pametna infrastruktura za povezivanje gradova budućnosti, u okviru manifestacije "EV dejs".

Početak procedure podrazumijeva objavljivanje Prijedloga pravilnika o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radiofrekvencijskog spektra na osnovu sprovedenog postupka održavanja javnih konsultacija u trajanju od 30 dana.

- Rasprava će se odvijati i uživo i onlajn, a nakon toga potpisom ministra za informisanje i telekomunikacije počinje međunarodna akcija, kaže Ristić.

On je izrazio očekivanje da sve bude završeno do maja iduće godine.

Direktor "Telekoma" Vladimir Lučić izjavio je početkom godine da je ta kompanija spremna za uvođenje 5G mreže, te da će na tom projektu strateški partner biti Evropska investiciona banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana