Počela prodaja prvog ruskog smartfona - YotaPhone

Tanjug
Počela prodaja prvog ruskog smartfona - YotaPhone

U Rusiji je danas počela prodaja prvog ruskog smartfona, nazvanog YotaPhone, koji je razvila ruska kompanija Yota Devices.

Kako je saopštila kompanija, prodaja se obavlja preko njenih onlajn prodavnica i prodajnih salona operatera Jota, a cijena uređaja u Rusiji je 19.900 rubalja (443 evra), preneo je Itar tas.

YotaPhone je smartfon koji podržava mrežu četvrte generacije (LTE). Glavna specifičnost ovog uređanja su dva ekrana od 4,3 inča, prvi u boji sa rezolucijom 720 x 1.280 piksela, a drugi crno-bijeli napravljen tehnologijom elektronskog mastila.

Operativni sistem koristi najnoviju verziju Google Android, mikroprocesor je od 1,7 gigaherca, sa dva gigabajta RAM memorije.

Sredinom decembra prodaja YotaPhonea će početi u maloprodajnim objektima Njemačke i u onlajn prodavnicama Austrije, Njemačke, Francuske i Španije.

U januaru 2014. YotaPhone će biti dostupan i u onlajn i klasičnim prodavnicma Velike Britanije, Grčke, Kipra i Češke i Bliskog Istoka, a nakon sertifikacije u prvom tromesječju ove godine prodaja će početi u još 19 zemalja.

Maloprodajna cijena YotaPhonea u regionu EMEA (Evropa, Afrika, Bliski Istok) biće 499 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana