Play Station 5 će podržavati kontrolere PS 4, ali samo za igranje PS 4 videoigara

GS
Play Station 5 će podržavati kontrolere PS 4, ali samo za igranje PS 4 videoigara

Sony je danas potvrdio da će Play Station 5 koji će uskoro biti dostupan za narudžbe, podržavati Dual Shock kontrolere konzole PS 4.

Međutim, kontroleri četvrte generacije Play Station radit će na PS 5 samo uz video igre PS 4, pojasnili su iz Sony- ja. Ipak, kompanija ne navodi koje PS 4 igre će ustvari podržavati PS5, osim da je riječ o arkadnim igrama i poznatim igrama utrkivanja, javlja Verge.

Sony-jevi PS Move Motion kontroleri i Play Station VR Aim kontroler takođe će raditi uz PS VR igre koje bude podržavao Play Station 5.

Ove informacije posebno su obradovale potencijalne kupce konzole PS 5 koji neće morati kupovati i nove kontrolere za svoje stare videoigre. Ipak, za igranje PS 5 igara bit će im potrebni novi džojstici, kao što je bio slučaj i kada PS 3 kontroleri nisu radili uz konzolu PS 4.

S druge strane, dok Microsoft- ovi Xbox 360 kontroleri nisu radili na Xbox One, kompanija se obavezala da će podržati Džbodž One kontrolere na predstojećoj konzoli Xbox Series X .

Sony još nije izvijestio kada će PS 5 biti dostupan za narudžbu, ali ono što je poznato jeste da će narudžbe biti ograničene na jednu konzolu po jednom korisniku, što znači da jedna osoba neće moći kupiti više konzola.

Podsjetimo, uz PS 5 stižu dva nastavka najprodavanijih izdanja PS 4, i to Spider-Man: Miles Morales i Horizon: Forbidden West. Ostali istaknuti naslovi uključuju Grand Turismo 7 i dugoočekivanu horor igru Resident Evil 8 .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana