Ostrvo se pretvara u društvenu igru

Abcnews
Ostrvo se pretvara u društvenu igru

Američka društvena igra „Game of LIFE" biće pretvorena u realnu igru nakon što su vlasti ostrva Joron u Japanu rješile da ga pretvore u tablu za ovu igru.

Svi zainteresovani moćiće da za 5 dolara učestvuju u igri koja će trajati mjesec dana.

Iako udaljeno ostrvo u Japanu i američka društvena igra i nemaju puno toga zajedničkog, Takanori Ivamoto, organizator ove neobične igre, smatra da je ovaj potez potpuno prirodan s obzirom na činjenicu da ostrvo nevjerovatno podsjeća na tablu na kojoj se ova društvena igra igra.

Predsjedavajući Komercijalnom komorom, prvi put je primjetio sličnost nakon što je bio prinuđen da dane provodi kod kuće tokom sezona tajfuna 2012. godine koaj je pogodila ovo ostrvo sa 5.400 žitelja.

„Imao sam goste sa malom djecom a pošto nismo imali struju jedina zabava su nam bile društvene igre. Tada sam shvatio koliko ostrvo liči na jedan deo igre", izjavio je Ivamoto.

Takanori Ivamoto je sa svojim kolegama u tome vidio priliku da poboljša turizam na ostrvu na kreativan i uzbudljiv način.

Igra će u realnom životu podsjećati na popularan televizijski šou „The Amaying Race" u kom će učesnici dobiti mapu i zadatke koje će ispunjavati uz pomoć lažnog novca.

Igra bi trebalo da bude započeta 20. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana