Osnivač Twittera prelazi u Dizni

BBC
Osnivač Twittera prelazi u Dizni

Džek Dorsi, jedan od četvorice osnivača društvene mreže Twitter, kandidat je za mjesto nezavisnog direktora u bordu kompanije "Volt Dizni".

Predlog o imenovanju Dorsija za novog "Dizinijevog" direktora je na stolu, a deoničari će imati priliku da se o tome izjasne na godišnjoj skupštini koja će biti održana 18 marta.

Džek Dorsi, koji ima 36 godina, bi ukoliko bude izabran, tako postao najmlađi član "Diznijevog" borda direktora u kome većina ima preko 50 godina.

Posljednjih nekoliko godina Dorsi je bi angažovan u vođenu kompanije Square, koja se bavi pružanjem usluga plaćanja kreditnim karticama i uglavnom je bila fokusirana ma mala preduzeća.

"Džek Dorsi je talentovan preduzetnik koji je pomogao u stvaranju nečega što je zauvijek izmjenilo naš život, način poslovanja, a društvene mreže ustoličio i kao sredstvo kojim je moguće organizovati komercijalno poslovanje" saopštio je Robet Iger, "Diznijev" izvršni direktor i predsjednik kompanije.

"Mogućnosti i perspektive razvoja posla koje on donosi u kompaniju su veoma dragocjene", dodao je on.

Twitter je u novembru izašao na berzu a smatra se da Dorsijev paket akcija od oko 5% vrijedi oko 1 milijarde dolara.

Džek Dorsi je osnovao Twitter, kao servis za razmjenu kratkih poruka zajedno sa Evom Vilijamsom, Bizom Stounom i Noom Glasom, a za nekoliko godina pored Facebooka, Twitter je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu.

Prvi njegov Tvit glasio je "upravo postavljam svoj tviter".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana