Operatori više preporučuju Samsung nego Apple uređaje

TalkAndroid
Operatori više preporučuju Samsung nego Apple uređaje

Uloga zaposlenog u prodavnici nekog operatora je prilično prosta. Oni su tu da prodaju uređaje. Zbog toga na raspolaganju imaju određene opcije i informacije u vezi sa tim koji smartfon je najbolji za određenog korisnika.

Novo istraživanje koje je sproveo Kantar Worldpanel pokazuje da operatori u SAD radije preporučuju Samsungove smartfone nego Appleov iPhone.

Tokom prvog kvartala 2014. godine, 63 odsto osoba koje su kupile smartfon putem operatora bio je preporučen Samsungov uređaj. Ovo je skoro dva puta više preporuka u odnosu na iPhone.

Pritom, ovaj procenat preporuka je skoro deset puta veći kada su u pitanju Microsoft – Nokia uređaji.

Pritom, 59 odsto tih mušterija na kraju se ipak odlučila za Samsung nakon iste preporuke.

Sam Samsungov portfolio uopšte ne šteti kompaniji. Postoji toliko veliki broj uređaja koje operatori mogu da predlože iz niza razloga i to u različitim cijenovnim rangovima.

Pritom, veličina Samsungovog portfolija drži cijenu subvencije znatno nižom od Appleovog iPhonea, i to može biti jedan od glavnih razoga zašto se operatori radije odlučuju na preporučivanje proizvoda ove kompanije.

Subvencionisana cijena iPhonea je dovoljno visoka tako da bi operatori češćim preporučivanjem doveli samo do njenog rasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana