Ogledalo kao zamjena za selfie

Mashable
Ogledalo kao zamjena za selfie

Selfie ogledalo izgleda kao toaletni ormarić i vjerovatno je veoma skupa investicija za snimanje selfie fotografija, međutim autori kažu da se njihov eksperiment može već kupiti.

Veoma popularni selfie, ili autoportret snimljen mobilnim telefonom je sjajan alat za one koji svoje fotografije vole da dijele po društvenim mrežama.

Međutim, takve slike imaju i nedostatke, u snimanju sjajnih fotografija ograničiće vas dužina vaše ruke, ali i niža rezolucija prednje kamere. S.E.L.F.I.E. (The Self Enhancing Live Feed Image Engine) taj problem nema, a radi se o ogledalu koje će automatski snimiti vašu fotografiju i objaviti je na Twitteru, prenosi Mashable.

Osmislili su ga u digitalnoj agenciji iStrategyLabe, a cio uređaj sastoji se od Mac mini računara skrivenog iza dvosmjernog ogledala, web kamere te LED u uglovima. Na računaru je softver koji će prepoznati vaše lice i aktivirati kameru, a LED će simulirati odbrojavanje do okidanja i blic.

Nakon što vas je snimilo, softver može da postavi i vaš logo a potom sliku podijeliti na društvenim mrežama. Autori navode da se radi o eksperimentu, ali da se već može naručiti.

Cijela sprava izgleda kao toaletni ormarić i kao takav bi odlično legao u kupatilima, koje i jesu prirodno mjesto nastanka većine selfija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana