Novi Yahoo CEO stiže iz Googlea

Tanjug
Novi Yahoo CEO stiže iz Googlea

Kompanija Yahoo imenovala je za svog novog generalnog menadžera Marisu Majer (37), nekadašnju inženjerku u Googleu, od koje očekuju da preporodi ovog bivšeg giganta.

Majerova je treći generalni menadžer Yahooa koji je postavljen na čelo kompanije od početka ovde godine, a upravni odbor firme se nada da će kompanija u narednom periodu moći da se nosi sa rivalima Googleom i Facebookom, navodi Rojters.

Njeno angažovanje, prema ocijeni britanske agencije, pokazuje da će se Yahoo okrenuti ka web tehnologijama i novim proizvodima, umesto dosadašnjeg usmjerenja ka onlajn sadržajima.

Majerova je ranije radila u Googleu i jedna je od najzaslužnijih za stvaranje poznatog Googleovog pretraživača.

Akcije Yahooa, koje danas vrijede upola manje nego u zlatno doba postojanja ovog internet giganta, imenovanjem nove šefice porasle su za dva odsto i sada se kotiraju na 15,97 dolara.

Majerova danas preuzima novu funkciju, a juče je na svom Twitter nalogu napisala da je nevjerovatno uzbuđena zbog novog izazova koji je pred njom.

Na početku karijere, ona je bila dvadeseta osoba zaposlena u Googleu i prva žena inženjer u toj kompaniji.

Nakon što je objavljeno da prelazi u Yahoo, Mejer je objavila i da je trudna, te da bi trebalo da rodi dječaka u oktobru ove godine.

Mashable prenosi da je Yahoo znao da je Mejer u drugom stanju, ali da to uopšte nije bila tema razgovora pri razmatranju njenog angažovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana