Novi MacBook Pro je skoro nemoguće popraviti

Endgadget
Novi MacBook Pro je skoro nemoguće popraviti

Prošlo je svega nekoliko dana od kada je Apple predstavio svoje nove MacBook Pro laptopove a sajt iFixit je već stigao da ih rastavi.

Ova ocijena u najvećoj mjeri je oslikana već poznatim ograničenjima uređaja: baterija je zalijepljena i postavljena tako da zaklanja neke od najvažnijih zavrtanja, Retina displej je spojen unutar cijele jedinice, zalijepljeni RAM i nestandardni SSD drajv.

Apple je takođe smanjio veličinu baterije, oslanjajući se na Intelove Haswell procesore i i poboljšano korišćene baterije od strane novog operativnog sistema Mavericks.

Ista sudbina zadesila je i model sa ekranom od 15 inča što znači da će biti skoro nemoguće unaprediti bilo koji od ova dva uređaja kada krenu da pokazuju znake starosti.

Nove MacBook Pro uređaje pokreće četvrta generacija Haswell čipova, u pitanju je 2.4GHz dual core i5 procesor, tu je još 4GB DRAM-a, 128GB SSD-a a posjedovaće Iris grafiku.

Model od 13 inča biće dostupan po ceni od 1.299 dolara, što je 200 dolara jefitnije od prethodnog modela.

Model od 15 inča posjeduje Crystalqueen procesor, 2.0GHz quad core i7, 8GB DRAM-a, 256GB SSD-a sa Iris Pro grafikom a njegova cijena počinje od 1.999 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana