Nokijino zeleno čikanje nagovještava Android uređaj?

Agencije

Proizvođač telefona promjenio je boju svojih Facebook i Twitter stranica u zelenu boju Googleovog Android softvera. Da li je ovo još jedan nagovještaj toga da kompanija radi na Android smartfonu?

Finska kompanija promjenila je boju svojih Facebook i Twitter stranica u zelenu boju – boju koja je zaštitni znak Googleovog Android softvera.

Ovo bi mogao da bude nagovještaj zelenog svijetla za Nokijin prvi Android smartfon.

Već neko vrijeme se spekuliše o uređaju pod kodnim imenom Normandy koji bi trebalo da popuni prazninu na polju jeftinih uređaja gdje Lumia linija pametnih telefona ima velikih problema sa Android konkurencijom, a očekuje se da će ovaj uređaj biti predstavljen krajem mjeseca na Mobilnom svjetskom kongresu u Barseloni.

Druge glasine u vezi sa ovim uređajem tiču se cijene. Podaci koji su se pojavili na jednom prodajnom sajtu u Vijetnamu govore da bi Normandy trebalo da košta 110 dolara.

Sa druge strane, poznati dojavljivač sa Twittera #evleaks ponovo se našao u centru pažnje nakon objavljivanja specifikacija koje su navodno vezane uz dugoočekivani smartfon proizvođača iz Finske.

Sudeći po njegovim tvitovima, „Nokia Normandy posjeduje dual core 1GHz Snapdragon procesor, WVGA displej dijagonale 4 inča, 512MB RAM -a, 4GB interne memorije, kameru od 5 megapiksela i 1.500mAh bateriju.

Uređaj bi takođe trebalo da posjeduje podršku za dvije SIM kartice i microSD.

Ove specifikacije jako su slične onima na modelu Nokia Lumia 520 iako Normandy neće posjedovati Windows Phone 8 operativni sistem već potencijalno izuzetno modifikovanu verziju Androida.

Naravno, ove specifikacije i dalje predstavljaju samo nagađanja, mada je u prošlosti #evleaks veliki broj puta bio u pravu. Nokijin Android telefon možda i nije toliko slab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana