Nokia predstavila novi MixRadio servis

Agencije
Nokia predstavila novi MixRadio servis

Kompanija Nokia krajem sedmice predstavila je novo lice besplatnog servisa za emitovanje muzike pod nazivom MixRadio, uz koji će korisnici moći da imaju “male, personalizovane radio-stanice”.

MixRadio je zapravo nova verzija servisa lansiranog 2011. godine, koja sada nudi stotine različitih muzičkih miksova bez reklama, zahtijeva za registracijom i sličnih obaveza koje se uglavnom traže od korisnika, prenosi Dejli Telegraf.

Korisnici servisa mogu da ocijene ponuđene pjesme i izvođače sistemom “thumbs up” (sviđa mi se) i “thumbs down” (ne sviđa mi se), a ukoliko to žele, za njih kasnije može biti kreirana posebna plejlista sa pjesmama koje su pozitivno ocijenili.

Osim toga, korisnici mogu da sačuvaju svoje plejliste i da ih besplatno slušaju i kada nisu kontektovani na internet.

Muzički producent Najl Rodžers, koji je ove godine nastupao u Novom Sadu sa bendom Chic, i koji je sa duom Daft Punk i Farelom Vilijamsom tvorac hita “Get Lucky ”, potpisao je sa Nokijom ugovor o saradnji. Kao plod tog kreativnog sudara nastale su brojne plejliste koje je Rodžers kreirao, a koje su dostupne kroz dodatak MixSharing.

“Servis je lak za upotrebu kao i radio, samo što u ovom slučaju vi imate moć da kontrolišete stvari”, kazao je Jurki Rozenberg, šef odseka Nokia Entertainment. “Dovoljno je da pritisnete Play Me i imate vašu ličnu radio-stanicu, besplatno, bez reklama, bez registracije.”

On je kazao se cio sistem osim ocijenjivanja od strane korisnika zasniva i na broju preslušavanja određenih pjesama i umjetnika, na osnovu čega se kreiraju plejliste za korisnike.

Postoji i opcija za “prebacivanje” pjesama, i oni koji besplatno koriste servis, imaju pravo na šest takvih premotavanja tokom šezdeset minuta. Za neograničenu upotrebu ove mogućnosti potrebno je platiti 3.99 dolara za mjesec dana.

Servis je dostupan za sada u trideset jednoj zemlji, za sve Nokia Windows telefone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana