Nekad neizbježna aplikacija se vraća na velika vrata

RTCG
Foto: Ilustracija

Nakon nekoliko godina strpljivog razvoja, Vinamp se u potpunosti vratio "iz mrtvih".

Sredinom 2023. godine, Vinamp je ponovo oživio svoju veb verziju. Servis je kod korisnika izazvao pomiješana osjećanja, jer nije imao opciju lične reprodukcije media sadržaja, a fokusirao se na poslovni model sa direktnom pretplatom, pod nazivom „Fanzone“.

Servis je, prema svemu sudeći, za kasnije planirao lokalnu reprodukciju sadržaja i integraciju striminga trećih strana.

Lama Grupa, kompanija koja stoji iza oživljavanja Vinampa, nedavno je u rad pustila mobilnu aplikaciju nekada popularnog media plejera, a dostupna je za Android i iOS.

Vinamp aplikacija za Android i iOS omogućava puštanje muzike, podkasta kao i Vinamp radio stanica. Moguće je puštanje kupljene muzike/pjesama, ali i sopstvenih koje su uskladištene u klaudu ili lokalno.

Za slušanje muzike nije potrebna pretplata, ali ni aktivna internet konekcija a nostalgičnima će se svidjeti to što je od originalnog Vinamp plejera pozajmljen ugrađeni „equilizer“.

Nažalost, aplikacija nema mogućnost preuzimanja i instaliranja eksternih skinova – opcije koja je krasila stari plejer i kojom ste mogli da premaskirate Vinamp po svojoj volji.

Ipak, autori aplikacije obećavaju promjene i brz ritam nadograđivanja Vinampa za mobilne uređaje. Do kraja godine nas očekuju i nove funkcija kao i različita dizajnerska rješenja aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana