Napad na Adobe: Kompromitovano više od 38 miliona naloga

BBC
Napad na Adobe: Kompromitovano više od 38 miliona naloga

Adobe je potvrdio da je tokom nedavnog sajber napada kompromitovano više korisničkih naloga nego što se na početku mislilo.

Proizvođač softvera je izjavio da vjeruje da su korisnički podaci i šifre ukradeni sa oko 38 miliona aktivnih korisničkih naloga.

Napadači su takođe došli do podataka sa nepoznatog broja naloga koji nisu bili korišćeni 2 godine ili više.

Kompanija je odmah nakon napada izjavila da je kompromitovano 2.9 miliona korisničkih naloga, ali se ispostavilo da je ovaj broj znatno veći.

Kompanija je takođe izjavila da su hakeri ukrali djelove izvornog koda za Photoshop, poularnog programa za manipulaciju fotografijama.

Ovi podaci mogu da dozvole programerima da analiziraju način na koji Adobeov softver radi što bi im omogućilo da kopiraju neke tehnike.

Adobe je u maju prebacio nekoliko svojih proizvoda na model pretplate što je značilo da su mušterije morale morale da daju detalje u vezi sa kreditnim karticama kako bi mogle da otvore nalog.

Portparol kompanije izjavio je da trenutno stupaju u kontakt sa korisnicima čiji nalozi su kompromitovani i dodao da su podaci u vezi sa kreditnim karticama i drugim informacijama kompromitovani u 2.9 miliona slučajeva.

Kada su u pitanju ostali nalozi, napadači su došli samo do korisničkih imena i šifri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana